Anysor's Blog


Ciorba de burta

Posted in retete de anysor pe Noiembrie 25, 2009

Sotului meu ii place foarte mult ,eu nu mananc deloc dar gatesc ciorba de burta  ,nu foarte des dar iese foarte buna ,avem nevoie de :

1-1.5 kg burta de vita

rasol de vita

o ceapa ,un morcov

500 g smanatana

1/2 litru de iaurt gras

5-6 oua

Se pun la fiert toate cu apa rece fara sare ,se fierb bine (daca scade apa mai adaugam ,dar calda)

Dupa ce a fiert bine se scot toate ingredientele din zeama si se lasa sa se raceasca ,dar nu de tot sa fie calda,burta se taie fideluta si carnea de pe rasol ,ceapa si morcovul se arunca

Intr-un castron mare se pune smantana si iaurtul si se amesteca bine cu telul (nu pe foc ),in amestecul acesta se adauga treptat zeama de la burta (se amesteca tot timpul altfel se branzeste compozitia)

Separat se sparg 5-6 oua se bat foarte bine ,se adauga putina zeama si se mai bat putin  dupa se  pun treptat in vasul mare peste compozitia cu iaurt si smanatana

Toata compozitia se pune iar pe foc ,se adauga si burta taiata fideluta ,mai adaugati unt sau margarina cat un ou mic si se amesteca pe foc cu telul pana fierbe

Pisati o capatana de usturoi  si 1/2 pahar otet si aproape de sfarsit le pui peste compozitie (sau dupa gust ,se poate sa isi mai completeze fiecare in farfurie daca nu e suficient ),sare dupa gust

Daca aveti gogosari acri taiati 3-4 gogosari fideluta si ii puneti in ciorba (ii da o culoare frumoasa si gust ) ,mai lasati putin sa fiarba si gata ciorbita

Atentie! sa mestecati  mereu cat este pe foc pentru ca altfel se poate branzi

Pofta buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: