Anysor's Blog


Piftie de curcan

Posted in retete de anysor pe Noiembrie 25, 2009

Pentru ca se apropie Craciunul m-am gandit sa va dau o reteta de piftie putin mai  slaba caloric decat cea de porc ,mie nu imi place grasimea care se aduna la piftia de porc deasupra indiferent cat as aduna-o eu asa ca de cativa ani fac doar piftie de curcan si este foarte buna .Avem nevoie de :

aripi de curcan

ureche de porc  sau picior de porc si sorici

La un kg de carne se pune 4-5 litri de apa (aveti grija ,apa nu se mai schimba si nici nu se mai completeaza pana la sfarsit ),se fierbe bine de tot pana cade carnea de pe oase ,se piseaza o capatana de usturoi si se adauga atunci cand carnea a fiert ,se mai da un  clocot  sau doua si e gata ,se scoate carnea , soriciul si urechea  se taie sau se lasa bucati dupa gustul fiecaruia

Zeama se vantura dintr-o oala in alta de  9 ori ca sa se lipezeasca zeama

Pentru desing eu pun in castronele  mici de sticla pe fundul acestora feliute de morcovi si frunze de patrunjel asezate cat mai „artistic” si dupa pun carnea si zeama pana se umple castonelul (atunci cand il rastorn pe farfurie arata foarte bine morcovl si patrunjelul,e mai de efect  atunci cand am musafiri  )

Atunci cand fierbe se aduna grasimea de deasupra

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: