Anysor's Blog


Castraveti in otet (bulgaresti )

Posted in retete de anysor pe Septembrie 28, 2010
Tags: , ,

Castraveciori de preferinta cat mai mici ,sunt mai gustosi

Marar uscat ,ceapa taiata solzisori ,usturoi ,piper boabe ,boabe mustar ,sare ,zahar ,otet si apa

Se spala bine borcanele si se pun cu gura in jos la scurs ,spalam bine castraveciori si ii asezam in borcane ,punem in fiecare borcan:  o lingurita  zahar si una de  sare de muraturi (mare ) ,boabe mustar ,boabe de piper ,ceapa cativa solzisori ,un catel de usturoi taiat felii ,otet pana la semnul de jos al borcanului aproximativ 2 degete (toate borcanele au un model jos la baza de cca 2 degete ),punem cateva cracute de marar uscat deasupra si completam cu apa pana se umple borcanul ,punem capacul si agitam putin borcanul sa se dizolve sarea si zaharul .Se aseaza borcanele intr-un vas mai mare (puneti un prosopel pe fundul vasului )si se fierb la bai-marin pana isi schimba culoare in galbui.Sunt super si se pot manaca destul de repede la o saptamana sunt gata .

Pofta buna!

Castraveti in saramura

La 3 l de apa se pun 3 linguri de sare mare de muraturi ,usturoi ,marar usacat si frunze de vie .Se aseaza frunzele jos in borcan ,punem castraveti ,usturoi si marar uscat ,punem si sus frunze de vita de vie turnam saramura in borcane ,punem capacul si depozitam in camara

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: